Etiket: siber suçlar

Siber güvenliğin maddi ve cezai sorumlulukları

Siber Güvenliğin Maddi ve Cezai Sorumlulukları

Hürriyet Teknoloji, Ünsal Gündüz Avukatlık Ortaklığı, Atos ve Marsh tarafından ele alınan siber güvenlik risklerini ve bütüncül çözüm detaylarını inceledi.

Dijital Dünya ve Analog Dünya Ayrımı Kalmadı

Ünsal Gündüz Avukatlık Ortaklarından Burçak Ünsal;

“Dijital dünya ve analog dünya ayrımı kalmadı. Siber riskler, bizi devlete, müşterilerimize ve iş yaptığımız tüm üçüncü şahıslara karşı sorumluluk altına sokuyor. Biz bu riskleri hukuken nasıl yönetiriz, nasıl en aza indiririz konusunda çözüm sunuyoruz.”

diyerek, aynı konunun önemine değindi. Detayları Hürriyet Teknoloji’nin 14.04.2017 tarihli haberinde okuyabilirsiniz.

Siber güvenlik konusundaki yasal yükümlülük, kanuni zorunluklar

Siber Risklerin Kurbanı Olmak Kaderiniz Değil

Ünsal Gündüz, Atos and Marsh joined forces to offer a holistic solution to manage and mitigate cyber security risks.

Ünsal Gündüz Avukatlık Ortaklığı, çözüm ortakları Marsh ve Atos ile siber güvenlik sorununa bütüncül bir yaklaşımla riskleri en doğru şekilde yönetip asgariye indirmek için önemli bir çalışma başlattı.

Detayları Hürriyet‘te okuyabilir haberin devamındaki videoda izleyebilirsiniz.
Devamını oku

Twitter şeffaflık raporu

Twitter 2016 İkinci Yarısı Şeffaflık Raporu’nda Şok Veriler!

15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL dönemini de kapsayan 2016’nın ikinci yarısında Türkiye, Twitter’da yaptığı içerik kaldırma talepleriyle yine açık ara birinci oldu.

2016’nın ilk yarısına göre Türkiye’nin taleplerin %25 artış olurken ikinci Fransa ile aradaki fark neredeyse 3 kata yaklaştı. Türkiye, bu dönemde 844’ü mahkeme kararı, kalanı idari makamların talepleri olmak üzere toplam 3076 içerikten kaldırm talebi yaptı. Twitter bu talepler sonucu 290 hesaba ve 489 tweete Türkiye’den erişimi engelledi. Buna rağmen Twitter’ın bu taleplere uyumu %18 azaldı.
Devamını oku

Twitter şeffaflık raporu

Twitter 2016 Ocak – Haziran Şefafflık Raporu’nu Açıkladı

Türkiye, 2493 içerikten kaldırma talebiyle yine birinci sırada yer aldı. Twitter, bu taleplerin sadece 394 tanesini yerine getirdi.

Türkiye, bu dönemde 280 adet hesap bilgisi talep etti. Bu taleplerden Twitter tarafından yerine getirilen olmadı.

Twitter 2016 senesinin ilk yarısına ilişkin şeffaflık raporunu açıkladı. Raporun tarih aralığı itibarı ile Temmuz ayı ve sonrasını yani, ülkemizde darbe girişiminin yaşandığı dönem ile sonrasındaki olağanüstü hal dönemini kapsamıyor.

Devamını oku

Boğaziçi Üniversitesi

Avrupa’nın en prestijli bilişim konferansı Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak

Bilişimde klişelerin ötesinde, teknik içeriği olan ve vizyoner bir içerik arıyorsanız, sizi Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak ECIS 2016’ya davet etmek istiyorum.

100 ülkeden dört binden fazla araştırmacının üyesi olduğu Association of Information Systems tarafından tanınan, Avrupa’nın en prestijli bilişim etkinliğinde dünyanın gerek özel sektör, gerekse akademik alandaki bilişim liderleri 15 Haziran 2016’da İstanbul’da buluşuyor.

Devamını oku